piątek, 3 czerwca 2016

Babeczki warzywne

Pyszne, zdrowe - do pracy, szkoły, w domu!


Użyłam:

  • 4 jaja
  • garść brokuł
  • garść groszku
  • 3 duże pomidory
  • 3 plastry sera feta
  • 8 pieczarek
  • 1 cebula
  • przyprawy
  • sos sojowy

Gotuję brokuły i groszek al dente. Na rozgrzaną patelnię wrzucam starte na tarce pieczarki i posiekaną cebulę oraz zalewam 1/2 szklanki wody i czekam do odparowania. Pomidory obieram ze skóry, wszystkie warzywa dokładnie odsączam, aby zachować konsystencję babeczek. Dodaje jajka, ser feta pokrojony w kostkę, przyprawiam oraz doprawiam sosem sojowym.
Rozgrzewam wcześniej piekarnik do 190 stopni i piekę przez 20 minut w foremkach do babeczek. Ja użyłam silikonowych.
 również poczekać do porządnego ostygnięcia przed wyjęciem z foremki :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz