czwartek, 2 czerwca 2016

Kopytka razowo-twarogowe

Pyszny fit obiad, który można podawać zarówno na słodko jak i na słono :)


Użyłam:
  • 250 g twarogu
  • 1/2 szklanki mąki razowej
  • 1/4 szklanki kaszy manny
  • jajko
  • szczypta soli


Mieszam twaróg z mąką, kaszą, jajkiem i szczyptą soli, robię to dokładnie widelcem . Na deskę daję troszkę mąki formuję paski z masy i kroję kopytka. Gotuje w wrzącej wodzie aż wypłyną na wierzch. I tyle, ekspresowe danie! Inspirowane internetem, tam podawane w wariancie na słodko. Ja początkowo podałam z odrobiną oleju kokosowego posypane ksylitolem. Przepyszne są również z dodatkiem serka wiejskiego i kiełków(uwielbianych przeze mnie cebuli).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz