Użyłam:
- 1/3 kostki twarożku półtłustego
- 2 jajka
- 5 łyżek groszku
- 100 g makaronu pełnoziarnistego(ja wybrałam świderki)
- cebula średnia
- sos sojowy(ewentualnie sól, ale staram się jej nie używać)
- pół kulki sera mozzarella
- ziarna słonecznika
- olej kokosowy
- opcjonalnie jogurt naturalny oraz kiełki
Gotuję makaron al dente oraz groszek.Smażę posiekaną cebulkę na oleju kokosowym.
Mieszam ze sobą twarożek, groszek, cebule, jajka i sos sojowy.
Nakładam makaron do naczynia żaroodpornego i zalewam masą.
Wkładam na 5 minut do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika, wyjmuję, kładę na wierzch pokrojony w plasterki ser, posypuję ziarnami słonecznika i piekę kolejne 5 minut.
Ja podawałam z jogurtem naturalnym i kiełkami.
Myślałam, że wyjdzie mdłe, ale naprawdę dobre! Z chęcią zrobię jeszcze raz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz